Cart 0

Zomaar zitten op een kratje”

In 2013 ontstond spontaan het idee van een comfortabel kussentje dat op een bierkrat past, met een vaste onderkant. De eerste versie werd dezelfde dag nog gemaakt in de werkplaats van Carolien die als meubelstoffeerder dit eenvoudig kon produceren.

De eerste versie maakten we van tafelzeil en later werden ze gemaakt van het oersterke bisonyl met eigen originele ontwerpen. Het kussentje werd door zijn vrolijke prints al snel een succes en voor we t wisten werd de Krut in t hele land verkocht, in een flink aantal winkels. We konden de productie maar amper bijhouden. Na verloop van tijd kregen we onze eigen webshop en werd ook via deze weg de Krut goed verkocht maar ook customized Krut werd een succes, particulieren, (verjaardagen, huwelijk en examen) en ook  bedrijven vonden de weg. Voor bedrijven bleken vooral Kerstpakketten en relatiegeschenken  een dankbare afzetmarkt.

Het routinematige productieproces werd in deze fase door vele handen lichter gemaakt, en oa de leerlingen van School de Lans liepen bij ons stage. We verzorgden allerlei praktische werkwijzen waardoor ze goed konden meehelpen. Met werkbladen en picto s , speciaal gereedschap en mallen, zo kon iedereeen wel participeren, vaak ook met begeleiding door onszelf, onze roots liggen in het onderwijs. Naast deze groep konden ook jongeren van Coba begeleiding Gelderland participeren, het mooie bedrijf waarmee we destijds onder hezelfde dak gevestigd waren.

De Corona-pandemie werd ook voor ons een feit en we moesten anticiperen op de veranderende omstandigheden. We zijn verhuisd en de samenwerking met Coba begeleiding en School de Lans zijn gestopt.

We blijven op zoek om ons leuke product kleinschalig en ambachtelijk te vervaardigen als Arnhems Dutch Design.

Selecteer een Afleverpunt